+45 61 10 23 81 [email protected]

Skolens politik

Den grønne skole Natur- og Helhedsskolen Årslev har en fast politik omkring kost, rygning, alkohol og lektier.​

Kostpolitik​

For at skabe en positiv oplevelse omkring spisesituationer på Natur- og Helhedsskolen, har skolen vedtaget følgende:

  • Vi lægger vægt på en varieret sund og nærende kost
  • Eleverne deltager i madlavningen
  • Der værnes om den fælles frokost, hvor alle er tilstede
  • Vi spiser i en stor gruppe. Hver elev har sin faste plads ved bordet. Særlige hensyn kan i perioder nødvendiggøre opdeling i mindre grupper eller at enkle elever, får mulighed for at sidde selv. Dette sker altid ud fra en konstruktiv tilgang, hvor det tilbydes som en mulighed og ikke som en straf.
  • Spisesituationen bruges pædagogisk og dannende over for eleverne, dette skaber følelsen af fællesskab
  • Der står altid et varieret udvalg af frisk frugt til eleverne
  • Der holdes fødselsdagsmiddag, når børn og voksne har fødselsdag. Vi starter dagen med rundstykker. Fødselaren bestemmer menuen til frokost. Dette skaber den positive fokus på hver enkelt

Rygepolitik

Da skolen holder til i kommunale lokale, følger vi kommunens rygepolitik, hvilket betyder, at der ikke må ryges på området.

Alkoholpolitik

Eleverne på naturskolen odense må på ingen måde indtage nogen former for alkohol/stoffer i skoletiden, på ture eller lejrskole. Har vi en mistanke om noget, tager vi straks hånd om dette og er behjælpelige med afklaring/behandling m.v. Vi har et godt samarbejde med misbrugskonsulenterne ved Faaborg- Midtfyn Kommune.

Lektiepolitik

Der gives lektier til de elever som er motiverede for hjemmearbejde. Det er vigtigt, at hjemmet er med i aftalen omkring lektier, så det ikke skaber konflikt på hjemmefronten. Vi er bevidste om udviklingsmulighederne for hele tiden at skabe udvikling. På Natur- og Helhedsskolen Årslev bruges lektier ikke som “straf”.​